MESEM SORUŞTURMASINDA 22 KİŞİ TUTUKLANDI
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mesleki Eğitim Merkezlerine (MESEM) yönelik yürütülen nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 22’si tutuklandı.
Soruşturmada, kamu zararının 36 milyon 244 bin 715 TL olduğu iddia edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmaları sonucunda, soruşturmaya dahil olduğu belirtilen 45 kişi tespit edildi. Şüphelilerden birinin hayatını kaybettiği, ikisinin ise farklı suçlardan cezaevinde bulunduğu belirlendi. Mersin merkez ve Silifke’nin yanı sıra Adana, İzmir ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 39 kişi yakalandı. Şüpheliler arasında bazı eski MESEM müdürleri ve müdür yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla veya tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Hakları Saklıdır.
URA MEDYA


